dinsdag 18 juni 2013

Terugval in zindelijkheidstraining

We zijn nu ongeveer een maand verder met de zindelijkheidstraining. En de klat begint erin te komen... Mijn zoon moet iedere dag bijhouden hoe vaak hij geplast heeft. Op een andere lijst moet hij bijhouden of hij netjes twee keer per dag ('s ochtends en 's avonds na het eten) 5 minuten op het toilet heeft gezeten om te proberen te poepen. Het bijhouden op de lijsten is niet het probleem.... Dat doet hij netjes. Maar de bedoeling was dat hij zich bewust ging worden van het plassen, dat zijn hersens gaan samenwerken met zijn blaas. Maar helaas... daar is hij niet mee bezig, tenminste daar lijkt het op. De afgelopen drie weken heeft hij veel natte broeken gehad.

Maar niet alleen het plassen gaat niet goed. De ontlasting ook niet. Dat gedeelte lapt hij aan zijn laars. Als hij geen zin heeft om 5 minuten op het toilet te zitten, doet hij het ook echt niet. En dan gaat het fout. Want het klinkt gek, maar die 5 minuten werken echt! En eenmaal een poepbroek op een dag gehad hebben, houdt meestal in dat er nog een paar volgen. Op de een of andere manier raakt hij daar zo gestrest van dat het hem niet meer lukt om uit te poepen.

De artsen zijn hier inmiddels ook van op de hoogte. We zullen toch nog even op deze manier door moeten gaan. Een stap verder gaat niet als hij niet goed meewerkt. Vanaf morgen (we worden iedere donderdagmiddag gebeld) hebben we een andere arts, de vorige is met zwangerschapsverlof. Misschien kan zij beter tot hem doordringen... Eind juni moeten we ook weer bij haar op consult. De tijd zal het leren....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten